Λεύκανση
Η λεύκανση είναι η πιο συντηρητική διαδικασία βελτίωσης του χρώματος των δοντιών μας για ένα αστραφτερό χαμόγελο. Είναι μία μη επεμβατική μέθοδος αλλαγής χρώματος των δοντιών   που χρησιμοποιεί ειδικά λευκαντικά διαλύματα (gel) που τοποθετούνται πάνω στα δόντια είτε από τον οδοντίατρο στο ιατρείο είτε από τον ασθενή στο σπίτι με τη χρήση ειδικού εξατομικευμένου νάρθηκα. Ο νάρθηκας λεύκανσης κατασκευάζεται μετά από λήψη αποτυπώματος  στο ιατρείο από το στόμα του ασθενούς. Ο τρόπος εφαρμογής της θεραπείας επιλέγεται ανάλογα με τις αισθητικές ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε ασθενούς. Τα λευκαντικά gel περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου τα οποία διεισδύουν στο εσωτερικό των δοντιών και προκαλούν αποχρωματισμό  των χρωστικών που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των ετών.

Όψεις πορσελάνης
Οι όψεις πορσελάνης (porcelain veneers) είναι πολύ λεπτές επικαλύψεις από ειδικά ενισχυμένο  κεραμικό υλικό χωρίς χρήση μετάλλου. Τοποθετούνται στην εξωτερική (παρειακή) επιφάνεια των δοντιών και  εξ’ αιτίας του μικρού τους πάχους απαιτούν κατά περίπτωση ελάχιστο  ή  καθόλου τρόχισμα δοντιών. Απαιτούν λήψη αποτυπώματος και κατασκευή από το εργαστήριο. Δίνουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα όσον αφορά τη ζωντάνια και το βάθος του χρώματος καθώς και το σχήμα και την επιφανειακή υφή των δοντιών. Απαιτούν αυστηρή επιλογή του περιστατικού για εξασφάλιση του βέλτιστου αποτελέσματος.

Όψεις ρητίνης
Οι όψεις σύνθετης ρητίνης (composite veneers- bonding) τοποθετούνται σε λεπτές στρώσεις  στην επιφάνεια των δοντιών με την τεχνική της διαστρωμάτωσης. Γίνονται σε μια συνεδρία από τον οδοντίατρο και δεν απαιτούν εργαστηριακά στάδια.